Kolega ksees pomógł mi z ustawieniem świateł dziennych tymże właśnie softem. Okazało się, że też mogę sobie taki strzelić i to właśnie u niego

Komunikat pojawia się kiedy w którymś czujniku bateria już nie ma właściwego napięcia (jest słabsza). Jednocześnie podaje właściwe ciśnienie bo bateryjka nadal działa. Sprawdzone.Osfald pisze:Do dziś tak naprawdę nikt na forum nie zdiagnozował co boli układ pomiaru ciśnienia w oponach kiedy wyrzuca komunikaty o potrzebie serwisowania i jednocześnie wskazuje dobre ciśnienia w oponach
Sam swego czasu pisałem o tym na forum, że tak jest... na podstawie dokumentacji. Jednak sprawdzenie tego w diagnostyce byłoby bezcenne. Są też znikające czujniki przy wyższych prędkościach, który to objaw też prawdopodobnie jest związany ze słaba baterią... ale brak namacalnego potwierdzenia. Kiedyś próbowałem to rozgryźć na około ale dałem sobie spokój. Jeśli jest taki program to byłby to jego cenny moduł.dexus pisze:Komunikat pojawia się kiedy w którymś czujniku bateria już nie ma właściwego napięcia (jest słabsza). Jednocześnie podaje właściwe ciśnienie bo bateryjka nadal działa. Sprawdzone.
DRBIII służy do diagnostyki starszych aut, od lat 90-tych do 2003 oraz niektórych starych modeli produkowanych pomiędzy 2004 a 2008 (np. Crossfire, Pacifica, Voyager itp).dexus pisze:Chyba tylko DRBIIIOsfald pisze: Jeśli jest taki program to byłby to jego cenny moduł.
Ok, ciekawa sprawa - czy moduł WCM ma zapisane jakieś kody błędów?lutecki pisze:Autostradowych - 100 <
Programator po odczytaniu baterii z oryginału pokazywał że jest w dobrej kondycji. Pomyślałem więc że czujnik walnięty, ale po wymianie na nowym to samo. Na trasie Wawa-Poznań kilka razy potrafi wyrzucić kreskę i po 2 minutach odczytać prawidłowo na kolejnych kilkadziesiąt minut. Na mieście to się nie zdarza.