opis kostek radioodtwarzacza - radio podłączenie

Najczęściej spotykane awarie i inne przygody oraz pomysły na pozbycie się ich. Jak to się robi...
Awatar użytkownika
Emil
Trener
Posty: 309
Rejestracja: 2009-08-18, 07:45
Miejscowość: Głogów

opis kostek radioodtwarzacza - radio podłączenie

Post autor: Emil » 2011-08-03, 16:28

Witam. Potrzebuję dokładny opis kostek radioodtwarzacza (rozpiskę pinów kostek) z uwzględnieniem zmieniarki. Radioodtwarzacz z 2002 roku CD , kaseta i wyjście na zmieniarkę. Pozdro
Ostatnio zmieniony 2011-08-03, 22:28 przez Emil, łącznie zmieniany 1 raz.
Chrysler 300c 5.7 HEMI (Salon Polska)

cykus
nowy
Posty: 43
Rejestracja: 2010-12-11, 19:23
Miejscowość: Zamość

Post autor: cykus » 2011-08-03, 17:02


Awatar użytkownika
Cezary Czapski
Moderator
Posty: 4370
Rejestracja: 2010-06-06, 22:42
Miejscowość: Biała Podlaska
Auto: 3OOM 3.5
Rocznik: 2001
LPG: Tak

Post autor: Cezary Czapski » 2011-08-03, 22:40

Zmieniłem lekko tytuł - prościej będzie wyszukać ;)

Był temat na forum http://www.chrysler300.pl/forum/viewtopic.php?t=1546 a ja mam taki obrazek zaczerpnięty od jeepniętych jak było coś o Nich na forum...
kostki radia / radioodtwarzacza do 2001r.
Obrazek


Maual - akurat 2002r.
http://oskin.ru/pub/chrysler-dodge/manu ... /02lhe.pdf
część 8W - Wiring i 8W-80-85 coś około 878 strony i obrazki jak wyżej.

Generalnie dwa rodzaje kostek C1 i C2. Obrazki ze strony, którą zapodał cykus.
Jedne obie 7pinowe jak wyżej (base)
Obrazek

i drugi rodzaj (except base) 22 i 10 pinów od 2002r. teoretycznie.
Obrazek

Pozostaje jeszcze sprawdzić, czy przedstawiony obrazek to gniazdo w radiu, czy wtyczka...

:565:

Awatar użytkownika
Emil
Trener
Posty: 309
Rejestracja: 2009-08-18, 07:45
Miejscowość: Głogów

Post autor: Emil » 2011-08-04, 14:40

Dzięki. Przedstawiony obrazek to gniazdo w radiu.
Chrysler 300c 5.7 HEMI (Salon Polska)

adrian890_
Oblatywacz
Posty: 62
Rejestracja: 2012-04-29, 07:48
Miejscowość: Bialystok

jak podłączyć radio ????

Post autor: adrian890_ » 2013-03-13, 18:37

Witam znowu potrzebuję pomocy :( Zacznę od początku dostałem fajne radyjko pionera i ramkę do Emki ale nie miałem kostki przejściowej :P a wiec wpadłem na genialny pomysł po obcinać kable i polutować :))) na początku pomysł wyglądał na genialny :))

Już po chwili pomysł okazał się lipą :(

+ stały znalazłem i + do pamięci , masę też z tym nie było problemu

dwie godziny

radio się świeci ( gra) ale nie mam dziwięku :(
może ktoś wie które kable są od głośników ( parami + i - ) może jakiś jeszcze kabel trzeba podpiąć lub zmostkować np. od wzmacniacza ? nie mam pojęcia może ktoś pomoże ??????

http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... le/oem.htm
znalazłem co takie go na forum kable połączyłem tak jak jest opisane
a głośniki milczą ! :(((

Kod: Zaznacz cały

przeniosłem do istniejącego już tematu - obrazek powyżej...

jak przejrzysz schematy to oprócz rozpisanych pinów znajdziesz kolory kabelków
http://allegro.pl/zlacze-kostka-kabel-n ... 50339.html
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2013-03-13, 19:14 przez adrian890_, łącznie zmieniany 3 razy.
Poprzednie ; Vectra 1.8 8v / Omega 2.0 8v i 2.5 MV6 / Alfa 166 2.5 V6 / Chrysler 300m 3,5 V6 1998 LPG STAG
Obecnie ; Chrysler 300C Touring 3.0 CRD 2006

adrian890_
Oblatywacz
Posty: 62
Rejestracja: 2012-04-29, 07:48
Miejscowość: Bialystok

Post autor: adrian890_ » 2013-03-13, 20:43

Mam taki sam problem jak kolega z tego linku http://www.chrysler300.pl...opic.php?t=1546
może ktoś coś na to poradzi
Podłączyłem wszystko jak w poście Czarka :( i nic !
Może trzeba gdzieś podłączyć kabel PCI BUS ?
dodam że radio na pewno działa :P
Poprzednie ; Vectra 1.8 8v / Omega 2.0 8v i 2.5 MV6 / Alfa 166 2.5 V6 / Chrysler 300m 3,5 V6 1998 LPG STAG
Obecnie ; Chrysler 300C Touring 3.0 CRD 2006

ODPOWIEDZ