Awaria skrzyni

Najczęściej spotykane awarie i inne przygody oraz pomysły na pozbycie się ich. Jak to się robi...
Hugosanczez
nowy
Posty: 7
Rejestracja: 2019-08-21, 09:13
Miejscowość: Radlin
Auto: 300M
Rocznik: 1999
LPG: Tak

Awaria skrzyni

Post autor: Hugosanczez » 2019-08-25, 17:04

Witam wszystkich!
Mam aktualnie problem ze skrzynią i konkretne błędy i nie wszystkie znalazłem na forum
P 0750
P 0760
P 0734
P 00E7
B 2F07
C 1507
Auto po odpaleniu jedzie normalnie gorzej jak się zagrzeje,
Wtedy na 3 i 4 biegu coś uderzy parę razy i zostaje na 2 biegu,wsteczny też dziala.nic nie ślizga nie szarpie trzyma pod gorke.
Olej wymieniłem z filtrem atf 4 nic nie dalo
Wtyczki wyczyszczone sprawdzone wiązki
Pod komputerem jedynie co zaowarzylem to obroty skaczą między 700-760 jak loteria a obrotomierz stoi równo
Proszę o pomoc bo już mi się pomysły kończą

Awatar użytkownika
BlueDream
Trener
Posty: 316
Rejestracja: 2016-08-31, 21:05
Miejscowość: Wrocław
Auto: Magnum Dodge
Rocznik: 2005
LPG: Tak

Re: Awaria skrzyni

Post autor: BlueDream » 2019-08-26, 11:36

Myślę że po prostu szlak trafił skrzynie- masz możliwość zmień skrzynie/ albo po prostu od razu zmień bo ewidentnie coś z nią jest nie tak

Hugosanczez
nowy
Posty: 7
Rejestracja: 2019-08-21, 09:13
Miejscowość: Radlin
Auto: 300M
Rocznik: 1999
LPG: Tak

Re: Awaria skrzyni

Post autor: Hugosanczez » 2019-08-29, 21:00

Wracam, z dobrymi wieściami 😁
Uważam że tamta bardzo ważny bo dotyczy skrzyni i niepotrzebnych kosztów związanych z wymianą a co dopiero remontm który nic by nie dał !!!!
Dodam jeszcze że postanowiłem kupić sterownik skrzyni jako ostateczny ratunek przed wymianą skrzyni który oczywiście nic nie pomógł ...
Nie dawało mi spokoju czemu skrzynia chodzi dobrze a po rozgrzaniu szarpie,wali, 2 razy nawet na P zgasiła mi silnik!!
A więc tak, postanowiłem kupić program za 90 PLN
CHRYSLER DRBT na androida co niektórzy myślą że to zabawka dla dzieci, nic mylnego!!
Program otwiera wszystkie sterowniki w całym aucie
DTC jest od pozycji 0-9
Ja miałem Error w DTC 0 alee trzeba było się dłużej przyjzec
Co jakiś czas przeskakiwał na brak błędu jakby jakieś małe zwarcie .
Odpinane akumulatora wyciąganie wtyczek zapewniam że nic nie pomaga trzeba zresetować sterownik do zera i to z programu i ta opcja jest w DRBT
Malo tego błąd okazał się znajdować w steowku silnika !!
Zresetowalem każdy komputer i sterownik w całym aucie i mogę śmiało powiedzieć że jedzie jak NOWE !
Wiec zanim naciągnie was ktoś na koszty lepiej zainwestować 90 PLN i sprawdzić samemu bo program pokazuje wszystkie parametry skrzyni od A do Z
Pozdro 👍

1Bodzio
Oblatywacz
Posty: 96
Rejestracja: 2010-01-26, 21:30
Miejscowość: Sobótka

Re: Awaria skrzyni

Post autor: 1Bodzio » 2019-08-30, 06:23

A gdzie można ten program zakupić ?
Pozdrawiam. 1Bodzio

Hugosanczez
nowy
Posty: 7
Rejestracja: 2019-08-21, 09:13
Miejscowość: Radlin
Auto: 300M
Rocznik: 1999
LPG: Tak

Re: Awaria skrzyni

Post autor: Hugosanczez » 2019-08-30, 08:30

SKLEP PLAY

Awatar użytkownika
jedrek00711
Oblatywacz
Posty: 51
Rejestracja: 2016-01-29, 15:52
Miejscowość: Ciechanów
Auto: Chrysler Pacifica
Rocznik: 2005
LPG: Tak

Re: Awaria skrzyni

Post autor: jedrek00711 » 2019-08-30, 11:20

sprawdziłem można pobrać wersję Free https://play.google.com/store/apps/deta ... Free&hl=pl ja pobrałem i połączył się z samochodem choć jest to chrysler pacifica i pokazuje parametry temperatury cieczy ładowanie itp. żeby zobaczyć więcej aplikacja sugeruje wykupienie pełnej wersji

Awatar użytkownika
BlueDream
Trener
Posty: 316
Rejestracja: 2016-08-31, 21:05
Miejscowość: Wrocław
Auto: Magnum Dodge
Rocznik: 2005
LPG: Tak

Re: Awaria skrzyni

Post autor: BlueDream » 2019-08-30, 14:33

No to gratki za udaną naprawę- oby pomogło na stałe :)

Awatar użytkownika
rafusus
Klubowicz
Posty: 335
Rejestracja: 2010-04-20, 16:11
Miejscowość: Kościelec

Re: Awaria skrzyni

Post autor: rafusus » 2019-09-02, 17:57

Kurcze, mam podobny problem ze swoją skrzynią! Od kilku lat!!! Kuwa!!! Byłem u mechaników (remont! sugerowali nawet nie przejechawszy się!) Byłem tez u gościa z DRB III ale z inną przypadłością, ale sprawdził wszystkie czujniki i błędy w sterowniku skrzyni - nic nie było.
Będę w domu, testuje program. 90zł to nie dużo jak ma dojście do każdego czujnika. Powiedz jeszcze jaki moduł BT masz oraz czy widać błędy ABSu?
Chrysler LHS'99 3.5L USA + STAG LPG / Gurtner Black LUX / Barracuda
Polonez Truck Roy'99 1.6i
Służbowy: Mercedes Actros '14

Hugosanczez
nowy
Posty: 7
Rejestracja: 2019-08-21, 09:13
Miejscowość: Radlin
Auto: 300M
Rocznik: 1999
LPG: Tak

Re: Awaria skrzyni

Post autor: Hugosanczez » 2019-09-03, 15:56

Co do ABS nie pamietam, ale na pewno można zrobić reset każdego stwrownika, ja zrobiłem reset wszystkich i każdy z powodzeniem.
Co do BT jeżeli dobrze rozumie chodzi o sam wtyk to chodzi na kazdym, próbowałem na trzech różnych najlepiej na IcarPro

Awatar użytkownika
rafusus
Klubowicz
Posty: 335
Rejestracja: 2010-04-20, 16:11
Miejscowość: Kościelec

Re: Awaria skrzyni

Post autor: rafusus » 2019-09-03, 18:56

Kurde mi wersja free nie dziala z icar'em i nie wiem czy ryzykowac z weesja platna. Pokazuje mi ciagle blad "there is a problem -- restart sequence" i nic :/ moglbys sprawdzic u siebie czy darmowa wersja bedzie dzialac na tym icar ?
Chrysler LHS'99 3.5L USA + STAG LPG / Gurtner Black LUX / Barracuda
Polonez Truck Roy'99 1.6i
Służbowy: Mercedes Actros '14

Hugosanczez
nowy
Posty: 7
Rejestracja: 2019-08-21, 09:13
Miejscowość: Radlin
Auto: 300M
Rocznik: 1999
LPG: Tak

Re: Awaria skrzyni

Post autor: Hugosanczez » 2019-09-03, 21:56

No i to jest wersja free nie wszystko dziala, jak kupiłem to w apce pokazała się opcja ZWROT KOSZTOW wiec jeżeli nie będzie działać to możesz odzyskać kasę ale nie wiem ile na to jest czasu przeznaczone !!!!!

Awatar użytkownika
rafusus
Klubowicz
Posty: 335
Rejestracja: 2010-04-20, 16:11
Miejscowość: Kościelec

Re: Awaria skrzyni

Post autor: rafusus » 2019-09-04, 19:54

Ponawiam prośbę. Sprawdzisz czy u Ciebie ta aplikaja darmowa działa z ICar'em? W sensie czy cokolwiek idzie zobaczyć choćby nawet zwykłe OBD2.
Jak sie okazało nie mam iCar Pro tylko ICar 2 VGate :/ Z tym że inne apki działają...

Druga sprawa to przestało mi działać kluczykowanie... 3 razy przekręcam kluczyk i... nic. Check mi się nie pali, ale zawsze pokazywało mi P1964 i później DONE, a teraz nic nie ma. Czy to normalne?
Chrysler LHS'99 3.5L USA + STAG LPG / Gurtner Black LUX / Barracuda
Polonez Truck Roy'99 1.6i
Służbowy: Mercedes Actros '14

Hugosanczez
nowy
Posty: 7
Rejestracja: 2019-08-21, 09:13
Miejscowość: Radlin
Auto: 300M
Rocznik: 1999
LPG: Tak

Re: Awaria skrzyni

Post autor: Hugosanczez » 2019-09-05, 15:33

Działa na darmowej też tylko nie pokazuje wszystkich parametrów i nie można resetować sterowników ( co najważniejsze )

Awatar użytkownika
Prankster
Trener
Posty: 248
Rejestracja: 2017-04-10, 18:21
Miejscowość: Głogów. Aktualnie Oława
Auto: Special 300M
Rocznik: 2002
LPG: Tak

Re: Awaria skrzyni

Post autor: Prankster » 2019-09-07, 20:26

Hugosanczez pisze:
2019-09-05, 15:33
Działa na darmowej też tylko nie pokazuje wszystkich parametrów i nie można resetować sterowników ( co najważniejsze )
Kolego, skąd jesteś?

Hugosanczez
nowy
Posty: 7
Rejestracja: 2019-08-21, 09:13
Miejscowość: Radlin
Auto: 300M
Rocznik: 1999
LPG: Tak

Re: Awaria skrzyni

Post autor: Hugosanczez » 2019-09-10, 14:30

Radlin

Awatar użytkownika
Prankster
Trener
Posty: 248
Rejestracja: 2017-04-10, 18:21
Miejscowość: Głogów. Aktualnie Oława
Auto: Special 300M
Rocznik: 2002
LPG: Tak

Re: Awaria skrzyni

Post autor: Prankster » 2019-09-14, 00:49

Hugosanczez pisze:
2019-09-10, 14:30
Radlin
Cholera... Szkoda, że nie mieszkasz bliżej to bym przetestował Apke na specialu. Chyba, że ryzykuje i najwyżej oddadzą kasę.

Bo na darmowej nie idzie się połączyć. A bardzo przydałby mi się zresetowanie kompa.

Awatar użytkownika
jedrek00711
Oblatywacz
Posty: 51
Rejestracja: 2016-01-29, 15:52
Miejscowość: Ciechanów
Auto: Chrysler Pacifica
Rocznik: 2005
LPG: Tak

Re: Awaria skrzyni

Post autor: jedrek00711 » 2019-09-14, 09:05

ja podłączyłem się ELM327 Bluetooth BT OBD2 i na apce free pokazywał parametry silnika (temperaturę ładowanie , itp) jeżeli na free się nie łączy to po zakupie apki może też się nie połączyć. Zakupiłem i fakt jest resetowanie sterowników ale u mnie nie było żadnych błędów więc zwróciłem aplikację ,na zwrot aplikacji masz 2 godziny od zakupu ja pobawiłem się godzinę i zwróciłem kasę oddali

Awatar użytkownika
Prankster
Trener
Posty: 248
Rejestracja: 2017-04-10, 18:21
Miejscowość: Głogów. Aktualnie Oława
Auto: Special 300M
Rocznik: 2002
LPG: Tak

Re: Awaria skrzyni

Post autor: Prankster » 2019-09-14, 09:36

jedrek00711 pisze:
2019-09-14, 09:05
ja podłączyłem się ELM327 Bluetooth BT OBD2 i na apce free pokazywał parametry silnika (temperaturę ładowanie , itp) jeżeli na free się nie łączy to po zakupie apki może też się nie połączyć. Zakupiłem i fakt jest resetowanie sterowników ale u mnie nie było żadnych błędów więc zwróciłem aplikację ,na zwrot aplikacji masz 2 godziny od zakupu ja pobawiłem się godzinę i zwróciłem kasę oddali
Mi się może nie łączyć bo mam lutowany jakiś parszywy elm. Dobrze wiedziec, że zwracają kasę normalnie. Kupię elm'a tego co masz i sprawdzę.
Ja chcę zresetować skrzynie i korekty paliwowe. Bo podniosłem moc i chce mieć pewność, że się nauczy porządnie nowych ustawień.

Awatar użytkownika
rafusus
Klubowicz
Posty: 335
Rejestracja: 2010-04-20, 16:11
Miejscowość: Kościelec

Re: Awaria skrzyni

Post autor: rafusus » 2019-09-18, 10:02

Prankster, zdradz tajemnice w jaki sposob podniosles moc?
Co do BT to u mnie na VGate ICar 2 nie dziala apka, ale spróbuje na Pro mpze zadzialabjak u kolegi wyzej...
Chrysler LHS'99 3.5L USA + STAG LPG / Gurtner Black LUX / Barracuda
Polonez Truck Roy'99 1.6i
Służbowy: Mercedes Actros '14

Awatar użytkownika
Prankster
Trener
Posty: 248
Rejestracja: 2017-04-10, 18:21
Miejscowość: Głogów. Aktualnie Oława
Auto: Special 300M
Rocznik: 2002
LPG: Tak

Re: Awaria skrzyni

Post autor: Prankster » 2019-09-18, 11:54

rafusus pisze:
2019-09-18, 10:02
Prankster, zdradz tajemnice w jaki sposob podniosles moc?
Co do BT to u mnie na VGate ICar 2 nie dziala apka, ale spróbuje na Pro mpze zadzialabjak u kolegi wyzej...
Dystans pod dolot plus powiększenie kanałów dolotu.
Daj znać jak poszło.

Awatar użytkownika
rafusus
Klubowicz
Posty: 335
Rejestracja: 2010-04-20, 16:11
Miejscowość: Kościelec

Re: Awaria skrzyni

Post autor: rafusus » 2019-09-20, 11:51

Apki nie kupilem. Dzisiaj zamowilem icara pro, i zobacze na wersji free czy pojdzie. Jesli pojdzie to kupie tez apke :)
Jesli jestes z dolnegoslaska okolice Legnicy i w kierunku do Zgorzelca gdzies mieszkasz,jak zadziala to chetnie uzycze :)
Chrysler LHS'99 3.5L USA + STAG LPG / Gurtner Black LUX / Barracuda
Polonez Truck Roy'99 1.6i
Służbowy: Mercedes Actros '14

Awatar użytkownika
Prankster
Trener
Posty: 248
Rejestracja: 2017-04-10, 18:21
Miejscowość: Głogów. Aktualnie Oława
Auto: Special 300M
Rocznik: 2002
LPG: Tak

Re: Awaria skrzyni

Post autor: Prankster » 2019-09-20, 15:52

Jestem z Oławy, spod Wrocławia. Często na Lubin jeżdżę to można się kiedyś zgadać.

ODPOWIEDZ